Cursuri

Academia Velo. Un program de educație rutieră pe bicicletă pentru 150 liceeni din Municipiul Tîrgu Mureș, Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc

În cadrul programului Academia Velo, elevii la orele de teorie vor învata despre cele mai importante reguli de circulație, indicatoare rutiere, service, echiparea/reglarea corecta a bicicletei, cele mai frecvente tipuri de accidente între biciliști și mașini. La partea practică elevii vor dobândi cunoștințe cum ar fi: pornire, oprire, semnalizare, asigurare, traversarea străzii pe trecere de pietoni, depașirea obstacolelor și menținera echilibrului cu ajutorul jocurilor educative. 

La aceste cursuri se pot înscrie liceeni din Municipiul Tîrgu Mureș, Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc.

Ai bicicletă și ești elev/ă la un liceu din Târgu Mureș?

Înscrie-te GRATUIT la cursul de educație rutieră Academia Velo!

Ce ai de făcut?
1. Înscrie-te la www.academiavelo.ro 
2. Invită colegii tăi să se înscrie si ei.
3. Vom organiza 15 grupuri cu câte 10 elevi și te vom anunța când va fi ținut cursul.
4. Fii prezent la cele 5 ședințe (teorie+ practică).
5. La sfârșitul cursului vei primi un pachet de absolvire a Academiei Velo. (diplomă, tricou, husă fluorescent reflectorizantă, lămpi față spate, elemente pe spițe roților fluorescent reflectorizante).

 

Fundația Comunitară Mureș împreună cu Serviciul Rutier Mureș în cadrul programului Săptămâna altfel am realizat un concurs de îndemânare pe bicicletă și un test teoretic pentru 30 de elevi gimnaziali. 

 

Fundația Comunitară Mureș, Asociația Pro BicicloUrbo, MuresOnBike a participat la un training de educație rutieră pe biciclete.