Educație rutieră pe bicicletă

În cadrul programului dorim să îmbunătățim cunoștințele copiilor privind Codul Rutier și deplasarea corectă pe bicicletă în trafic.
Află mai multe

Despre proiect

Fundația Comunitară Mureș, în parteneriat cu Asociația Ținutul Secuiesc Verde din Miercurea Ciuc și cu Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc, începe un program de educație rutieră pe bicicletă de un an, cu scopul de a spori siguranța rutieră pentru bicicliștiși creșterea numărului de persoane care aleg ca mijloc de transport în deplasările lor zilnice bicicleta în localitatea Tîrgu Mureș, Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, contribuind astfel la cresterea calității mediului urban prin reducerea poluării aerului și fonice.

Cursuri

Academia Velo. Un program de educație rutieră pe bicicletă pentru 150 liceeni din Municipiul Tîrgu- Mureș, Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc. În cadrul programului Academia Velo elevii la orele de teorie vor învața despre cele mai importante reguli de circulație, indicatoare, echiparea/reglarea corectă a bicicletei, cele mai frecvente tipuri de accidente dintre biciliști și mașini. La partea de practică tinerii vor dobândi cunoștințe cum ar fi: pornire, oprire, semnalizare, asigurare, depașirea obstacolelor și menținera echilibrului. La aceste cursuri se pot înscrie liceeni din Municipiul Tîrgu Mureș, Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc.

Știri

 

1 aprilie 2021, 09:03

Legislație

Respectați Legislația Rutieră! Ai bicicletă și încă nu știi cum trebuie să-ți echipezi bicicleta corespunzător legii sau ai o nelămurire în această temă? Apasă citește mai mult!

Formular de înscriere

*Pentru eliberarea diplomei (tip buletin - 3 * 4 cm)
Ati primit un e-mail pe adresa introdusă. Vă rugăm să citiți atent pentru continuarea procesului de înregistrare!